Kaksi nuorta yrittäjää

 

Kalle Perälä

Kalle Perälä

Perustaja

Olen ollut kiinnostunut ohjelmoinnista, tietokoneista ja oikeastaan kaikesta tietotekniikkaan liittyvästä jo nuoresta asti. Ensimmäisiä nettisivuja ja peliservereitä taisin tehdä jo 12 vuotiaana. Siitä lähtien olen kehittänyt omia taitojani omatoimisesti ja myös koulussa. Opiskelen ICT-alaa Oulussa. Asiakkaiden tyytyväisyys on päätavoitteeni.

Riku Orbinski

Riku Orbinski

Perustaja

Olin jo pitkään kiinnostunut yrittäjyydestä sekä kiinnostusta myös tietotekniikkaan löytyi, joten tältä pohjalta idea verkkosivustojen tekemiseen sai alkunsa. Opiskelen tieto -ja viestintätekniikkaa Oulussa, joten sitäkin kautta tietämys alasta on karttunut. 

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laadukasta palvelua. Tavoitteenamme on saavuttaa tilanne, jossa molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Meidän tarinamme

mistä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi 2018 tammikuussa, saimme idean alkaa tekemään verkkosivuja ja tarjoamaan niihin liittyviä palveluita. Aloimme tutkimaan markkinoita ja miettimään miten saisimme yrityksen pystyyn.

 

 

Rahoitus

Aluksi aikomuksemme oli ostaa oma fyysinen palvelin sekä sille palvelinpaikka jostain. Rahantarve nousi äkkiä tuhansiin, mutta eihän meillä sellaisia rahoja ollut.

 

 

Miksi nettisivut?

Tässä välissä voisi olla hyvä aika vastata kysymykseen että, miksi nettisivut? Noh, kun ollemme ”alalla” jo olleet nuoresta asti niin tiedämme, että meillä on ainakin ammattitaitoa. Selailimme Suomalaisia markkinoita nettisivujen tekemiseen liittyen ja hinnat joissakin firmoissa olivat ihan naurettavia. Laatu ja ulkoasu oli 2000-luvun alkupuolelta eivätkä sivut toimineet kunnolla mobiililaitteilla. Tässä näimme markkinaraon.

 

Totuus iski

Pienten mutkien kautta kuitenkin löysimme edullisemman ratkaisun palvelinongelmaamme. Saimme investointitarvetta pienennettyä ja lähetimme tukea varten hakemuksen eräälle järjestölle. Hakemus kuitenkin hylättiin, koska emme asuneet maaseutualueella. Taas oli aika miettiä että mitä tehdään.

 

 

Kesäyrittäjyys?

Sitten törmäsimme netissä kesäyrittäjäprojektiin, joka toimii yhteistyössä mm. Oulun kaupungin, Oulu Entrepreneurship Societyn ja Njetworkingin kanssa. Oulun kaupunki tarjoaa myös henkilökohtaisen tuen jokaiselle projektissa mukana olevalle yrittäjälle. Tässä oli meidän tilaisuutemme, joten haimme mukaan projektiin.

 

 

Projektiin mukaan pääseminen

Saimme parin viikon päästä kutsun haastatteluun, jossa lähinnä katsottiin, onko meillä mitään motivaatiota yrittämiseen. Haastattelun jälkeen saimme viestin, että olemme mukana projektissa.

 

 

Nykytilanne

Saimme kesäyrittäjäprojektin myötä valtavasti lisää tietoa yrittäjyydestä sekä kaikista yritystoimintaan liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Kiinnostusta ja motivaatiota oli kuitenkin niin paljon, ettemme voineet jättää yritystoimintaamme vain yhden kesän pituiseksi. Kesäyrittäjäprojektin kautta pääsimme tekemään  myös verkostoitumista muiden kesäyrittäjien kanssa. Voimme siis vahvasti suositella kesäyrittäjäprojektia kaikille Oulun alueen nuorille. https://www.kesayrittaja.com/

 

 

Tiestikö, että jos sivustosi ei ole esimerkiksi Googlen ensimmäisellä hakutulossivulla, saatat menettää jopa 90% mahdollisista asiakkaistasi.